Loading...

What IF kita GAGAL?

Sertai saya, Irfan Khairi, di Program Intensif Perniagaan Internet dan Startegi Media Sosial. Program separuh masa 6 bulan+ membantu anda memulakan dan mengembangkan perniagaan Internet anda. Lawati www.OpenEducation.com.my. Tempat TERHAD dan EKSKLUSIF bermula 27hb Ogos ini! Klik di sini sekarang!

Assalamualaikum.

Saya Irfan Khairi daripada motivasipantas.com. Motivasi pantas hari ini adalah, What if kalau kita gagal? Sebenarnya kalau kita gagal – So What? Once the worse happen tu mat salleh katalah, mungkin bila kita gagal kita akan rasa apa? Kita rasa penat, kita rasa penat berusaha, kita dah bazir waktu berusaha. Jangan fikir macam tu, sebab pengalaman ni macam masa, otot apabila kita exercise. Contoh kalau kita exercise, otot itu lagi kuat. Bila ia kuat akan membantu pada masa akan datang.

jika-gagalSo, pengalaman itu macam otot. Kita dapat pengalaman dan ia akan membantu kita pada masa akan datang. So, kita tak akan bazir usaha pun. Mungkin kita rasa kalau kita gagal, kita akan bazir duit, kita akan bazir wang. Kita jangan fikir macam tu sebab duit boleh dicari. Kita ambil duit, kita boleh cari duit. Kalau kita masuk sekolah pun, kita masuk kolej dan universiti memang kita kena keluarkan duit, untuk tuition fees untuk belajar. Lagi better kalau kita belajar dari pengalaman. That a lot more better. Tak pun kalau kita katakan mereka gagal, what the worse happen kita bazir masa, kita luangkan masa, bazir waktu macam mana pun, masa akan berlepas.

Time will past. Buat apa pun, kalau you buat sesuatu, atau you tak buat sesuatu, masa akan terlepas. So nak tak nak, lebih baik buat benda yang anda ingin capai cita-cita anda. Gagal itu belakang kira. So, what if kalau gagal. It’s okay kan? Anda tak rugi apa-apa, malah anda dapat macam-macam lagi dan mindset macam inilah akan membawa anda menjadi seorang yang berjaya InsyaAllah. Saya Irfan Khairi daripada motivasipantas.com. Kalau rasa setuju? Klik share laju-laju! Assalamualaikum.