Loading...

SUSAHNYA NAK BERJAYA!

Sertai saya, Irfan Khairi, di Program Intensif Perniagaan Internet dan Startegi Media Sosial. Program separuh masa 6 bulan+ membantu anda memulakan dan mengembangkan perniagaan Internet anda. Lawati www.OpenEducation.com.my. Tempat TERHAD dan EKSKLUSIF bermula 27hb Ogos ini! Klik di sini sekarang!

Susahnya nak berjaya. Betul tak? Memang susah pun nak berjaya.

Assalamualaikum.

Saya Irfan Khairi daripada motivasipantas.com dan rata-rata bila kita dah capai kejayaan memang kita terasa susahnya nak berjaya. Apa taknya, bila susah nak cari waktu, susah nak cari modal, nak cari usaha, nak cari semangat, nak cari motivasi semuanya tu susah. Psikologi manusia, kita nak benda yang senang sahaja. Itulah psikologi manusia, benda susah kita tak nak buat, benda senang kita nak buat. Ramai yang nak buat yang senang sahaja.

kesusahanSenang nak cari waktu. Usaha yang sebenar, benda yang tak ambil banyak masa kita. Atau pun motivasi yang senang-senang dengan semangat kita. So, kat situ masalahnya. Dari pengalaman saya yang nak dikongsikan dengan anda, susah tu adalah di awal-awal sahaja, susah itu dalam mencari ilmu, dalam mencari usaha, dalam mencari waktu tu di awal-awal sahaja.

Pengalaman saya, masa saya berumur 25 tahun alhamdullillah saya mencapai sejuta saya yang pertama. Memang susah sangat-sangat bukan kerja yang senang, susah sangat-sangat. Tetapi, berita yang baiknya adalah to get second million, mencari 2 juta seterusnya makin senang to get the third million dah makin senang lagi.

Pengalaman kita dalam buat benda yang susah itu akan mengajar kita macam-macam. Mengajar kita ilmu, mengajar kita bersabar, mengajar bagaimana kita nak aplikasikan ilmu kita yang kita belajar tu. Keseluruhan pengalaman kita melakukan perkara yang susah di dalam waktu yang panjang.

Alright, orang kata bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian. So, biar susah-susah dahulu, cari banyak ilmu, cari banyak pengalaman, anda akan dapati kejayaan anda yang seterusnya insyaAllah akan menjadi lebih mudah lagi, alright! saya Irfan Khairi daripada motivasipantas.com. Sekiranya anda ingin mulakan perniagaan, tak tahu mana nak mula ataupun rasa susah nak mula, anda cari saya. Kita jumpa lagi!