Loading...

Masalah tak nak ubah mindset!

Sertai saya, Irfan Khairi, di Program Intensif Perniagaan Internet dan Startegi Media Sosial. Program separuh masa 6 bulan+ membantu anda memulakan dan mengembangkan perniagaan Internet anda. Lawati www.OpenEducation.com.my. Tempat TERHAD dan EKSKLUSIF bermula 27hb Ogos ini! Klik di sini sekarang!

Assalamualaikum.

Saya Irfan Khairi daripada motivasipantas.com. Sekarang ini saya dalam flight saya ke Barcelona daripada Dubai, dan untuk motivasi pantas kita, saya nak sebut tentang mindset kita. Kejayaan bukan setakat usaha, tetapi kita perlukan mindset yang betul.

ubah-mindsetThe things is ramai orang usaha untuk berjaya, sedangkan meraka tidak usaha untuk ubahkan mindset mereka. Kalau kita boleh fikir kita boleh lakukan atau kita tak boleh lakukan, semua itu dalam mindset kita. Atau pun kita fikir benda yang positif dan negative ianya dalam mindset kita. Atau pun kalau kita fikir berjaya ataupun gagal ianya dalam mindset kita. Sebenarnya kalau kita dapat ubah mindset kita menjadi lebih positif, lebih berjaya atau kita kata dalam diri kita sendiri bahawa kita boleh lakukan, sebenarnya kita dah halfway done, kita dah halfway there dah, kita dah separuh jalan untuk mencapai kejayaan.

The thing is, it’s all about mindset. Dimana kita fikir, mindset terbaik dari segi sikap mereka. So, daripada awal lagi kalau mindset kita dah gagal, kita selalu fikirkan negatif sahaja. Kita fikir kita tak boleh lakukan. Sebenarnya hala kita dekat situ sahaja. So, pastikan mindset kita betul sebelum kita usaha, mindset kita dah halfway there, kita dah separuh jalan, ia akan memudahkan lagi kita untuk mencapai kejayaan.

Saya Irfan Khairi daripada motivasipantas.com dan sekiranya kalau anda nak menyertai program saya, Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial, lawati laman web di www.OpenEducation.com.my  Jumpa lagi!