Loading...

Belum lagi terlewat!

Sertai saya, Irfan Khairi, di Program Intensif Perniagaan Internet dan Startegi Media Sosial. Program separuh masa 6 bulan+ membantu anda memulakan dan mengembangkan perniagaan Internet anda. Lawati www.OpenEducation.com.my. Tempat TERHAD dan EKSKLUSIF bermula 27hb Ogos ini! Klik di sini sekarang!

Assalamualaikum.

Saya Irfan Khairi, terus daripada Yuzawa di Jepun dan untuk motivasi pantas hari ini adalah mengenai ramai yang tanya saya adakah kita rasa terlewat untuk mencapai kejayaan. Ada yang kata akak dah tua, abang dah tua, adakah rasa lewat untuk mencapai kejayaan? Jawapannya tidak!

belum-terlewatApa yang saya nak sebutkan, gunakan pengalaman kita, life experience kita, atau yang kita dapat daripada beberapa tahun yang dulu, atau berpuluh-puluh tahun dahulu sampailah sekarang, untuk dijadikan sebagai picu. Atau mat salleh kata sebagai satu wisdom untuk berjaya dalam perniagaan tidak kiralah perniagaan melalui internet atau apa sahaja usaha yang kita lakukan.

Alright, its never too late, kalau kita fikirkan juga adalah sebagai contoh Colonel Sanders yang buat KFC, sehingga beliau mencapai umur 70 tahun baru dia jadi jutawan. Barulah dia menjual KFC dia menjadi terkenal dan mendapat sambutan yang hebat.

Kalau kita lihat, syarikat-syarikat start-up selalu kita kaitkan dengan muda-mudi, mereka yang berumur 20 tahun, 25 tahun. Tapi yang sebenarnya, start-up yang berjaya, mereka yang menghasilkan pada umur 35, 40 dan 50 tahun. On average around 40-45years old. So, itu menunjukkan bahawa is never  too late. Tetapi apa yang pentingnya adalah kita mula dengan lebih pantas, nama pun motivasi pantas, lagi cepat kita mula, lagi cepat kita mencapai kejayaan. Jadinya khusus kepada anda, anda rasa is too late, InsyaAllah is never too late.

Saya sekarang ini berada di Yuzawa di Jepun kalau anda nak lihat pemandangan di keliling, sekarang ini panorama di keliling, belakang itu anak-anak saya kat situ, anak-anak saya baling snow ball kat saya! Moga-moga kita berjumpa lagi di motivasipantas.com dan Assalamualaikum.