Loading...

3 Tip menghadapi 2016

Sertai saya, Irfan Khairi, di Program Intensif Perniagaan Internet dan Startegi Media Sosial. Program separuh masa 6 bulan+ membantu anda memulakan dan mengembangkan perniagaan Internet anda. Lawati www.OpenEducation.com.my. Tempat TERHAD dan EKSKLUSIF bermula 27hb Ogos ini! Klik di sini sekarang!

Hai saya Irfan Khairi daripada MotivasiPantas.com dan rasanya belum terlewat untuk saya mengucapkan selamat menyambut tahun baru 2016 dan hopefully tahun ini lebih baik daripada tahun-tahun sebelum ini. Dan untuk motivasi pantas untuk hari ini saya nak kongsikan 3 tips bagaimana saya nak menghadapi 2016.

matlamatNombor satu adalah jika anda ada matlamat, anda kena kejar matlamat tersebut. Kalau kita tak kejar, kita tidak akan dapat matlamat yang kita inginkan. Kerana pada zaman sekarang, keadaan di mana terhad pada masa, kita amat-amat sibuk, lifestyle gaya hidup kita boleh dikatakan full dan sibuk. Because of masa kita yang suntuk dan terhad untuk mencapai apa sahaja matlamat, kita memang kita kena kejar, tak boleh nak rilek-rilek, kita kena kejar.

Yang kedua, kalau kita tak langkah ke hadapan, sebenarnya kita melangkah ke belakang. Maksudnya, dalam keadaan sekarang ini, persaingan yang tinggi tak kiralah dalam karier, dalam perniagaan, dalam apa saja anda nak capai, persaingan confirm tinggi. Kalau anda tak langkah ke hadapan, sebenarnya anda berada di belakang. Anda dah ketinggalan dah disitu. Make sure, anda always take your step ahead dan kalau tak gerak pun anda di belakang. So, anda perlu ke hadapan, take your step ahead.

Yang ketiga, adalah kalau anda rasa ilmu anda cukup, maka ada sedikit problem kat situ, dan jadi kesilapan yang besar. Untuk capai apa saja matlamat, untuk capai apa saja target anda, apa saja goal anda 2016, ilmu adalah amat-amat penting. Ramai orang tanya saya, apakah rahsia kejayaan, bagaimana nak berjaya, jawapannya satu sahaja iaitu ILMU. Dengan tambah sahaja ilmu, insyaAllah apa saja matlamat kita akan tercapai! Ilmu pula bukan saja untuk cari ilmu, tetapi kita praktikkan ilmu tersebut. Jangan lupa kongsikan ilmu anda, lagi banyak kita kongsi lagi banyak kita dapat seperti mana, motivasi pantas sekarang ini. Kalau anda setuju, apa kata anda share laju-laju.